7/10/09

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ
Οι ομάδες υποστήριξης συντονίζονται από ειδικούς ψυχολόγους και συμβάλλουν στην πρόληψη και αντιμετώπιση της εργασιακής εξουθένωσης. Προσφέρουν ένα ασφαλές περιβάλλον μέσα στο οποίο τα άτομα μπορούν να εκφραστούν, να ανταλλάξουν σκέψεις και συναισθήματα που τους απασχολούν. Οι βασικοί στόχοι των ομάδων στήριξης είναι:
• μείωση του άγχους

• αύξηση αυτοεκτίμησης

• ενίσχυση επικοινωνίας και αλληλοϋποστήριξης

• μοίρασμα εμπειριών, συναισθημάτων και αντιλήψεων

• αναγνώριση και δημιουργική αξιοποίηση των προσωπικών ικανοτήτων για την επίλυση των προβλημάτων που προκύπτουν στο χώρο εργασίας

• αναζήτηση εναλλακτικών τρόπων αντιμετώπισης δύσκολων περιπτώσεων

ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
Τα βιωματικά σεμινάρια βασίζονται στην αξιοποίηση της εμπειρίας του κάθε συμμετέχοντα και συνδιαμορφώνονται με βάση τις ανάγκες και τους προβληματισμούς των ίδιων των ανθρώπων που απαρτίζουν την ομάδα. Η θεματολογία τους είναι συγκεκριμένη (π.χ. «αποτελεσματική επικοινωνία», «όρια και θεραπευτική σχέση») και η διάρκειά τους συνήθως αποτελείται από 3 τρίωρες συναντήσεις. Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων είναι 15 άτομα.

ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ
Οι ατομικές συναντήσεις απευθύνονται σε άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα και αισθάνονται μπλοκαρισμένοι ή δυστυχείς με την εργασία τους. Το άτομο υποστηρίζεται να αναγνωρίσει τα συναισθήματα του, να κατανοήσει τον εαυτό του ως αδιάσπαστο κομμάτι ενός ζωντανού και ανοιχτού συστήματος και τελικά να ανακαλύψει καινούργιες δυνατότητες και προοπτικές. Η διάρκεια των συναντήσεων είναι 1 ώρα.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στο τηλέφωνο: 210 6142238

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου